tirsdag 7. januar 2014

D E B A T T E N....
...i blogglandia pågår i disse dager, og jeg er vel av den typen at jeg engasjerer meg, spesielt hvis jeg synes noe ikke er berettiget. Jeg liker veldig lite urettferdighet, men jeg gidder sjelden å bruke energi på ting som egentlig ikke har så stor betydning. Slik som når fotballfruen la ut bilde av seg selv superfresh kun få dager etter fødselen. Da gidder jeg rett og slett ikke å la meg provosere av det.Fint for henne, man er forskjellige, og ikke minst så har en et veldig ulikt fokus på hva som er viktig når en har fått barn tenker nå jeg.

Og nå som diskusjonen i interiørbloggeverden virkelig har blusset opp over hvor like vi har blitt, så klarer jeg ikke helt å la være, selv om jeg ikke er så superengasjert.

Men bare bittelitt, hihi!

Jeg har jo ikke vært så lenge i blogglandia, snart 1,5 år så føler at jeg har lite sammenligningsgrunnlag for hvordan det var før. Men på det halvannet året så ser jeg tydelig at jaget etter nye designer/interiør-ting stiger, og jeg blir unektelig påvirket av disse trender og fine ting selv. Men jeg må eller vil absolutt ikke ha alt likevel. Jeg lar meg inspirere til en viss grad, men jeg har heldigvis helt fra vi flyttet hit for snart 3 år siden hatt min/vår stil som jeg hadde før jeg begynte å blogge. Og som vi begge ønsker skal være mest mulig tidløs, men samtidig som man kan variere med de interiør- ting man ønsker. Og der har nok jeg også som mange andre naturlig nok latt meg påvirke . Men samtidig så er jeg så trygg på egen stil, at jeg ikke klarer/ønsker å følge mainstreamen. Og jeg lar meg uten tvil mest engasjere av de blogger som skiller seg litt ut, som har sitt eget uttrykk, sin originalitet og samtidig tar fine bilder. Nettopp fordi jeg elsker foto, og foto og originalitet inspirerer meg. Og jeg liker også ulike stiler fra meg selv.

Grunnen til at jeg begynte å blogge er nettopp fordi jeg først og fremst liker å ta bilder,  og jeg  synes det er gøy å dokumentere hva som blir gjort når i huset osv. Samtidig så startet jeg å blogge slik at familie og venner som ikke bor helt i nærheten kan følge oss. Dessuten så er vel det aller viktigste at jeg har et fristed med positivt og kreativt fokus som er enkelt å gjøre hjemmefra ettersom jeg har hatt noen helseutfordringer og operasjoner  i en periode, og har derfor vært mye hjemme.
 Jeg elsker å blogge, og jeg blogger om det jeg har lyst til, det blir mye fokus på interiør fordi jeg er langt over gjennomsnittet interessert i det, og ellers blogger jeg om det som ligger hjertet nærmest. Tror det viktigste er at man følger det som er mest riktig for en selv, og ikke tenker så mye på hva  andre forventer, og hva som er pop. Jeg blir unektelig glad for fine ord og tilbakemeldinger, og nye lesere selvsagt. Men fremdeles er det viktigste at en har glede av det selv, da smitter det gjerne over på leserne også tror jeg. Kvalitet fremfor kvantitet er jeg tilhenger av.

Husker i begynnelsen at jeg så mange hadde give aways for å få flere lesere, og mange blir sponset av diverse nettsteder osv. Jeg synes det fremdeles er litt vanskelig å ta stilling til, men egne give aways for få flere lesere har liksom ikke fristet, nettopp fordi jeg ønsker lesere som nettopp ønsker å følge meg. Og  forespørsler om sponsede innlegg på bloggen har jeg også vært litt tilbakeholden til og takket mye nei til. Men det er overhodet ikke helt ukjent for meg, men da må det være produkter som jeg selv liker og kan stå inne for.

Jeg synes at mangfold er bra, og det skal være plass til alle. Og det aller viktigste er at en gjør dette fordi en liker det. Bloggen er mitt positive fristed. Jeg tenker mer som så at, jepp vi har blitt mer like, men det er jo kun du selv som bestemmer hva du lar deg påvirke, inspirere av, og hvilken blogg du ønsker å lese. Og smaken er delt, og heldigvis for det. Men jeg må nok innrømme at jeg personlig som nevnt tidligere blir mye mer inspirert av de som skiller seg litt ut, og som ikke alltid har de samme tingene. Men har man en særegen stil så gjør det heller ikke så mye om man har noe av det samme interiør-nipset heller. For da blir det likevel forskjellig. Og jeg digger masse av de fine ting som florerer i den vakre interiørverden. Men jeg må H E L T klart beholde noe av «mitt eget» også. Og jeg er stor fan av fokus på gjenbruk og diy-prosjekter. Og jeg kjenner mye takknemlighet, glede & positivitet i det å ha begynt å blogge, og takk til de flinke nib-jentene som satser alt og får til så mye spennende. Gleder meg til forsettelsen....................

Noen av mine favoritter er « Med et lekent sinn», « Mella & Malla», « Babyramen», « MøbelPøbel», "Linnosaurus", «Mayasloft….+++++. Men dessverre så har flere av disse forsvunnet litt, eller det blir litt lengre mellom innleggene ihvertfall. Og alle er vel på instagram i stedet, bortsett fra treige meg;)
Men det skal være gøy å blogge, helt klart. Den dagen det ikke er det lenger, så gidder jeg ikke mer. Og jepp, den dagen kan vel komme. Og det går jo helt klart opp og ned med bloggelysten, sånn som med det meste her i livet.
H U R R A for mangfold, kreativitet & positivitet, sier hun som ikke klarer å begrense seg;)
Eller hva mener du?!
Og fremdeles ønsker jeg meg mye av det mange andre har i blogglandia må jeg innrømme, hihi! Deriblant dette:
Ferm livingLinea Lysestake
Latest designs by lucky boy Sunday

8 kommentarer:

 1. Jeg synes det er spennende med debatt.. og det er veldig tydelig at dette er et tegn i tiden eller hva jeg skal kalle det. Jeg begynte å blogge 2009..og mye har forandret seg siden da. Det var f.eks svært få blogger som stod frem med navn og adresse- om du skjønner hva jeg mener- og svært få som hadde bloggen som leievei- det var give-aways- men for det meste betalt at bloggerens egen lomme..og alle var ikke så innmari flinke til å style/ta bilder- eller ha de rette it-tingene..det var mange i den romantiske/shabbychic/landliv/vintage/gjenbruk-retro stilen..og ikke så mange nordisk minimalisme-industriell stil....litt mer amatørmessig på en måte..det som jeg tror skjedde var at noen ble proffe- og flere som har interiør som profesjon begynte å blogge- og disse ble igjen sponset- og hadde flotte give-aways..og ble da enda større- og kanskje ble bloggen jobben deres..og da tror jeg at alle vi andre begynte å tenke at vi også måtte ha blogger som så proffe ut- ta fotokurs og ta bilder som ligner på det man finner i interiørblader..ogsåvidere- rett og slett at fokuset flyttet seg på å skulle prestere på et visst nivå..Da jeg begynte å blogge var det veldig sosialt- og jeg fikk god kontakt og følte at jeg nærmest kjente personen bak bloggen personlig. Det var mange innlegg om litt mer hverdagslige ting i interiøret- nye kopper- et blikk inn i kjøkkenskapet..Jeg ser at bloggeland er ganske øde- det er kanskje fremdeles mange som leser interiørblogger- men det virker som de surfer mye rundt- og bare er innom uten å legge igjen kommentarer..nesten som avstanden mellom bloggeren og de som leser er større...Blir spennende å se hva det nye året vil bringe..Du har i alle fall et nydelig og personlig hjem;)

  SvarSlett
 2. Tusen takk du, for en flott og beskrivende oppdatering på hvordan det var før, og ikke minst Utviklingen fram til i dag.
  Da skjønner også impulssive meg litt mer av denne spennende debatten som pågår. Jeg skjønner helt klart at utviklingen da er litt provoserende for oss " vanlige" der ute. Nå kommer barna hjem, jeg får henge meg på senere.

  SvarSlett
 3. Kom deg på instagram, det har overtatt mye:) tror du finner de fleste bloggene som du liker der og ting er ikke sååå styla og proft. Mer sjarm

  SvarSlett
 4. Jeg heier på deg, men det vet du jo allerede! Og jeg er også enig i at folk gjør som de selv vil, men jeg syns det er synd hvis vi bloggerne går i samme retning for å please hverandre, for det tror jeg ingen av oss er tjent med. Og du, så fine ting du ønsker deg! Lysestaken går det helt sikkert an å lage selv, jeg har lyst til å lage en ferm living-knock off selv :)
  Klem L

  SvarSlett
 5. Jeg er veldig enig med tankene du deler her. Jeg er også ganske fersk som blogger, og har nok ikke helt overblikk over hva slags perspektivskifte som har funnet sted. Jeg må innrømme at jeg selv lar meg påvirke av de proffe bloggene; øyet tilfredsstilles av gode bilder, og de virker inspirerende. Samtidig føler jeg meg rimelig trygg på hva min egen stil er (en blanding av alle stiler..!), og er ikke redd for at jeg selv skal gå med i dragsuget. Jeg vil gjerne ha litt av begge deler, jeg. Delikate bilder og personlighet. Heldigvis finnes det mange blogger enda som rommer begge deler, i alle fall slik jeg ser det. Blant annet bloggen din. :) Ha ei fortsatt finfin uke!

  SvarSlett
 6. Hei, og godt nyttår Malla :D

  Jeg har ikke fått med meg denne debatten, men det er nok fordi jeg leser få interiørblogger, og så har jeg ikke lest blogger den siste måneden, nesten ikke de siste månedene! Begynte igjen i går, faktisk. For jeg liker jo å kikke innom blogger. MEN, jeg kan være enig i at mange av de jeg har fulgt i noen år som klassifiseres som interiørbloggere har blitt innmari "glætte". Det blir for meg så styla at det blir kjedelig. En del har jeg etterhvert fjerna fra feedly, altså bloggleserlisten min. Jeg liker godt litt små personlige historier, litt rot og sjarm og de nære ting hvis man kan si det sånn. Men jeg lar meg heller ikke provosere av at folk har det alt for flott og ryddig og tar for fine bilder. Det er jo inspirerende det også :D

  Så utrolig hyggelig at du nevner meg her, jeg er ikke så flink til å blogge for tiden, men hyggelig at noen husker meg og legger merke til av-og-på-bloggen. Men nå er det januar vet du, og som vanlig går jeg i gang med blogging med liv og lyst, og har planer om mange innlegg fremover! Så får vi se da, om 2014 er bloggeåret?
  Flere av mine favorittblogger har dabba skikkelig av også, men ser flere av de er veldig aktive på Instagram.

  Og så kjedelig at du sliter/har slitt med dårlig helse? Håper 2014 blir bedre for deg!
  Vi skal kjøpe oss ny bolig i Drammen i 2014, så følger veldig med på finn og håper boligprisene synker enda litt, hehe!

  Ble langt dette :D
  -Linn (osaurus)

  SvarSlett
 7. Hei! Tusen takk for at du finner min blogg inspirerende:) Du er en stor inspirasjonskilde selv! Jeg er her fortsatt og er innom deg titt og ofte, men har ikke hatt inspirasjon til å lage så mange innlegg på bloggen. Det er mørkt når jeg kommer hjem fra jobb, og da er det ikke så kjekt å ta bilder. Jeg er på instagram, men oppdaterer ikke så ofte der heller. Nytt år, nye muligheter;) Bloggen skulle være en kreativ tumleplass da jeg startet for snaart 2 år siden, men vet ikke helt om jeg har fått til helt det jeg hadde tanker om. Har ikke tenkt å gi meg, kommer nok sterkere tilbake! Akkurat nå er jeg en av de som Ralfefarfar nevner over her, som surfer mye undt uten å legge igjen spor.

  Jeg følger med på debatten. Folk må få blogge om det de har lyst og ha det interiøret en har lyst å ha. Fordi ti interiørblogghjem har eames stoler, betyr det ikke at andre ikke kan ha det.. Hvor mange hjem på 80-90 tallet hadde vel ikke malte strietapeter og furumøbler? Om det er mye likt blant mange bloggerne man følger er det jo bare å finne inspirasjon andre steder.. ;)

  Fin dag til deg! Skal legge igjen spor litt oftere.. ;)

  SvarSlett
 8. Typisk at pcn klikket når jeg endelig fikk satt meg ned for å kommentere! Men jeg er stadig inne og leser bloggen din, synes det er morsomt at vi har mange like ting (og det er nok ting vi begge har skaffet oss før bloggetiden). Og jeg blir alltid inspirert når jeg er innom. Personlig liker jeg blogger bedre enn Instagram, fordi jeg liker å lese tekst like mye som bildene. Om jeg får min egen blogg ut av ammetåka kommer jeg nok til å skrive mer, ikke bare legge ut bilder.

  Jeg kan jo til tider oppleve at det er mye av det samme i noen blogger. Og da er det ofte fordi flere av bloggene jeg har fulgt har blitt sponset med nøyaktig samme gjenstand, feks Kubus bolle. Samtidig synes jeg de fleste er flink til å gjøre sin egen greie, innenfor det som er trendy eller kjøre helt sin egen stil. Stå på videre, jeg følger med!

  SvarSlettSå stas at DU tok turen innom, og jeg setter så STOR pris på kommentarer. & fine ord, Tusen takk fine du, det varmer ♥ mitt. En herlig dag til deg!

Har du spørsmål som du ikke ønsker å skrive her, så send meg gjerne en mail : mallabergh@hotmail.com.

Velkommen tilbake;)