torsdag 20. desember 2012

Kunst- Jannik Abel...

Nytt hus i mars 2011, nye muligheter og det ble invistering i kunst
og valget falt på Jannik Abel.
 (forøvrig en bursdag og julegave til meg)"Født 1973. Utdannet ved Academy of Art College i San Francisco, USA, 1994-98 og San Francisco Art Institute, 1998-99. Abel arbeider hovedsaklig med maleri og silketrykk. Hun har et røft uttrykk som ofte gjenspeiler urbane elementer, inspirert av endringer i bystrukturen. Konstruksjon og dekonstruksjon, gammelt og nytt, erindringer og forandringer er smeltet sammen i bildene hennes. Da hun bodde i USA fikk hun innblikk i Street art- kulturen, noe som også preger hennes kunstneriske urbane uttrykk. "
   "City Still V" 
                 


 "City Still V II"  
  Og nylig aktuell med dette prosjektet:

Jannik Abel ved veggen på Tøyen senter (Foto: Marita Høyland/NRK)
Gatekunstneren Jannik Abel har gjennomført et «Før jeg dør»-prosjekt i Norge.
Foto: Marita Høyland/NRK
En vegg på Tøyen ble fyllt med ønsker om livet før døden, av tilfeldig forbipassernde.

"Verden over har husvegger og digre tavler blitt fylt opp med vanlige folks ønsker om hva de vil gjøre før de dør.

Senere har det vist seg at mange av oss ønsker oss det samme:
 • 15 prosent vil reise
 • 10 prosent vil gjenforenes med familiemedlemmer
 • 2 prosent vil bli rike
 • 1 prosent vil skrive en bok
Og ikke sjelden var svaret å ta vare på familien sin.
Interessen for Street Art tok Abel med hjem til Norge, og her har hun blant annet i flere år filmet folks «skriblerier» på utendørs vegger.

Tavlekunst

Kunstneren mener fordelen med en tavle som står ute i flere døgn, er muligheten til å gå forbi en dag, tenke litt over det, og komme tilbake en annen dag – eller natt – for å skrive.
Jannik Abel mener at denne kunstformen åpner for ærlighet. Hun tror svarene blir annerledes når folk kan skrive hva de vil og når de vil, enn hvis de samme menneskene ble stilt spørsmålet direkte.
Tavla skal stå oppe i 10 dager. Det er plass til omtrent 60 drømmer og ønsker, når den blir full fotograferes veggen og bilder legges ut på bloggen hennes og på NRK.no.

Deretter vaskes veggen og det er plass til nye drømmer, nye ønsker, nye planer."

Kilde: Nrk.no.

          Kanskje ikke det kuleste temaet nå i denne koselige førjulstiden da men...Men trengte rett og slett et lite avbrekk og annet fokus enn jul i kveld.I morgen står julevasken på tapeten! Du da, alt under kontroll!??

Og har du en favorittkunstner kanskje?

   Herlig kveld til deg som titter innom!

                                  

1 kommentar:

 1. Så bra valg av kunst til huset! Jeg liker at ikke alle blogger om pepperkakebaking og julekuler i denne førjulstiden :D

  Så gøy at dere har flytta fra Oslo til Drammen dere også! Jeg blir jo litt nysgjerrig på hvorfor.. Vi har søsken og foreldre i området, og mange venner har flytta tilbake. Men rart å komme hit for det. Jeg har egentlig bare bodd her et år tidligere, ikke det en gang. Men Drammen er fint det! Tror det kan bli bra her :-D

  Fin juletid til deg!

  SvarSlettSå stas at DU tok turen innom, og jeg setter så STOR pris på kommentarer. & fine ord, Tusen takk fine du, det varmer ♥ mitt. En herlig dag til deg!

Har du spørsmål som du ikke ønsker å skrive her, så send meg gjerne en mail : mallabergh@hotmail.com.

Velkommen tilbake;)