onsdag 5. desember 2012

Omvendt julekalender...

         ... er et initiativ fra SOS- barnebyer. 1. desember blir det lagt ut en julekalender på på nettsidene til SOS- barnebyer. Kalenderen har en ny luke for hver av skoledagene i desember. Bak hver luke finner klassen en historie om barn i SOS-barnebyer gjennom tekst, bilde eller film.
I stedet for å få en liten gave hver dag, kan elevene ha med seg en anonym pengegave i en konvolutt. Forledrene bestemmer selv hvor mye de ønsker å legge i konvolutten, og dette blir samlet inn av kontaktlærerne. Barna kan eventuelt gjøre en oppgave i huset for å ”jobbe” for pengene som legges i konvolutten, men dette blir helt opp til den enkelte familie.

Hovedfokus skal uansett ikke være på pengene, men at barna kan være med å hjelpe andre barn som ikke har det like bra som barna her, og lære litt om SOS- banrebyer og det de bidrar med.

Dette er 2.året i vi er med på det, og bror er i hvertfall veldig fornøyd med det. Og i dag kom han hjem å viste oss dagens snutt fra noen barn fra Afrika. Tenker dette er en kjempefin måte å lære om verdens store forskjeller på, og fint fokus på det å gi og hjelpe andre, fremfor å alltid få.

Ta det opp med skolen du også da vel!!!
Litt i det seneste laget, men en tankevekker som man kan foreslå til neste år.


omvendt-julekalender-sos-barnebyer

3 kommentarer:

 1. Kjempefint tiltak,har samme kalender på skolen her og!!
  Greit med litt fokus på andre som ikke har det like godt som oss, og at vi lærer barna at vi kan hjelpe og gjøre en forskjell!
  Ha en fin dag! Klem!!

  SvarSlett
 2. 4. Klasse har samme opplegg her, så Frøya skal være med å jobbe på marked i helgen og tjene penger :)

  SvarSlett
 3. Helt enig, og ikke minst er det viktig å bidra med en eller annen form for jobb.
  Her i huset har bror på 7,5 år jobbet som en helt med veden for en tid tilbake.

  Han er generelt en iherdig arbeidsgutt, heldige oss;)

  Fin kveld til dere også;)  SvarSlettSå stas at DU tok turen innom, og jeg setter så STOR pris på kommentarer. & fine ord, Tusen takk fine du, det varmer ♥ mitt. En herlig dag til deg!

Har du spørsmål som du ikke ønsker å skrive her, så send meg gjerne en mail : mallabergh@hotmail.com.

Velkommen tilbake;)